- Prts - Cmrts 08:00-17:00
- +90 312 287 12 11
Özellikle toplumumuzun erkeklerinde bıyık önemli bir yer teşkil etmektedir. Bıyık erkeklere belli bir yüz ifadesi katmaktadır. Çoğunun kendini ifade etme şekli bıyık şekline bağlıdır. Erkeklerin önem verdiği bıyık bazı durumlarda kişilerde çıkmamaktadır. Yüzde bulunun kıl köklerinden koyu bir şekilde çıkan bıyıklar bazı kişilerde bulunmamaktadır. Yüzde kıllanmanın olmamasının birçok nedeni vardır. Yeni bıyıkların kazandırılmasında en etkili yöntem bıyık ekimi tedavisidir.
Kıl köklerinin olmaması toplumumuzda köselik olarak adlandırılmaktadır. Köselik kişinin yüzünde her hangi bir kıllanmanın olmamasıdır. Bu durum genetik veya hormon olabilir. Bunun yanı sıra yüzde ara ara çıkan ve az görünen kıllarda kişileri rahatsız etmektedir. Kişilerde çeşitli yaralanmalar sonuçunda yüzde meydana gelen derin izlerin bulunduğu bölgelerdede tahribatlar oluşarak kıllanma olmayabilir. Bu durumlarla karşılaşan bireylerde çeşitli sosyal problemler meydana gelmektedir. Kişileri ruhsal olarak etkileyen bu durum sosyal çevreden kendini soyutlama boyutuna bile geçebilmektedir. Bunun önüne geçebilmek için kişiler bıyık ekimi uygulamasına başvurmaktadır.
Bıyık ekimi uygulamasında Fue tekniği kullanılmaktadır. Bu teknikte sakal, kaş, favori ve bıyık ekim işlemleri etkili ve başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Bıyık bölgesindeki seyreklikler ve halk arasında köselik olarak bilinen kılların hiç olmama durumunda yapılan işlemdir. Donör olarak ense bölümü ve saçların yan bölümleri tercih edilebildiği gibi vücut kıllarından da bıyık ekimi yapılabilmektedir. Bıyık ekimi uygulamasında dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biride doğal bir bıyık görünümün kazandırılmasıdır. 45 derecelik bir açı ile yapılan bu ekimlerde yüz estetiği açısından doğal bir görünüm sağlanır.
Bıyık ekimi uygulamasında üst dudak bölgesinde bulunan seyreklikler ve hiç olmama durumunda yapılmaktadır. Ekim işlemi yara izi, ameliyat izi vb. durumlarda da yapılmaktadır. Kıl kökü sayısı kişiye göre değişmekle birlikte 300 – 800 arasında bir kök ekimi yapılmaktadır. Bu durum ekim yapılacak bölgeye ve sıklığa göre değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak işlemin süresi 1 – 3 saat arasında sürmektedir.
Bıyık ekimi yaptırma nedenlerinden biride üst dudak bölgesindeki yanıklardan dolayı oluşan kılsızlık durumudur. Oluşan yanıklar nedeni ile kıl kökleri hasara uğrayarak kılsızlık oluşmasına neden olmaktadır. Bu durumda kişiler yanık izlerinden ve bıyık bölgesindeki kıl kayıplarından dolayı estetik kaygı yaşamaktadırlar.
Bıyıkların seyrek olma durumunda bıyık ekimi yapılabilmektedir. Seyrek olması ve istenilen sıklıkta olmaması durumunda hastalar bıyık ekimi tedavisini tercih etmektedir. Hastanın muayenesine göre ekilecek kıl kökü sayısı belirlenir. Daha sonrasında ise gerekli kıl kökü transferi yapılmaktadır. Bu sayede kıl köklerinde sıkılaştırma gerçekleştirilmiş olunur.
Bıyık ekimi uygulamasının nedenlerinden biride köselik durumudur. Kıl çıkmaması durumunda yapılan tedavi için yeterli kıl kökünün hesaplanması ile ekim işlemi yapılmaktadır. Kıl köklerinin olmaması kıl oluşumuna engeldir. Bu nedenle kıl kökü nakli gerçekleştirilerek doğal bir bıyık yapısı elde edilir. Ayrıca ameliyat izleri nedeni ile kıl kökü tahrip olabilmektedir. Bu durumda ekim yapılır. Bazı durumlarda ise sakal ile bıyık arasında eşitsizlerin olmasıdır. Bu eşitsizlilerin giderilmesinde ekim yapılmaktadır.
Bıyık ekimi işlemi sonrasında hasta günlük işlerine rahatlıkla dönebilmektedir. Genel olarak hastalardan 1 – 2 istirahat etmesi istenir. İşlem sonrasında ekim yapılan bölgeyi herhangi bir darbeden korunması son derece önemlidir. Gerekli talimatlar doktor tarafından uygulama sonrasında aktarılmaktadır. Ekim sonrasında kıllar 2 – 8 hafta içerisinde dökülmektedir. Daha sonrasında ise yeni kıl köklerinin çıkmasını tetikler. Tam olarak son halini alabilmesi için 8 – 12 ay arasında bir sürenin geçmesi gerekir. İşlem kalıcı olmaktadır.